Welke hoogte voor een stuntstep

De hoogte van een stuntstep bepalen

De hoogte van een step wordt bepaald door de lengte van de persoon en daar waar je gaat rijden. Wanneer je veel in het skatepark rijdt wil je een stuur dat iets lager is. Zo kun je de step makkelijker in de lucht krijgen en trucs in de lucht doen. Het nadeel van een lager stuur is dat gebogen staat wanneer je lange stukken op de straat rijdt. Voor het rijden op straat is een hoger stuur prettiger. Je kunt dan nog steeds eenvoudige trucs doen, maar je rijdt wel comfortabel.

Wij hanteren een ruwweg een hoogte van de handvatten, tussen het polsgewricht en de navel. Hierbij sta je met je voeten op de grond.

Wanneer je kind nog jong is, een jaar of 6, dan is het verstandig om een stuur te nemen dat aan de hoge kant is. In het begin zal hij/zij meer praten over de stuntstep dan en echt iets serieus mee doen. Wanneer hij/zij dan een jaar ouder en groter is, dan is het stuur nog steeds prima van hoogt.

Wanneer je verwacht dat je kind flink gaat groeien, neem dan een step met een HIC compressie. Hier zijn later veel hoge sturen voor beschikbaar en daarmee, bespaar je de noodzaak om allerlei onderdelen te moeten kopen.