Het verschil tussen een step en een stuntstep

Step versus Stuntstep

Het belangrijkste verschil tussen een step en een stuntstep is de sterkte en de grootte. Een gewone step is bedoeld voor snelheid en comfort bij het rijden op straat over langere afstanden. Dat betekent dat de wielen zo groot mogelijk moeten zijn om gemakkelijk over hobbels en gaten in de weg te rijden en om lekker lang door te rollen. Voor extra comfort kunnen luchtbanden zijn gemonteerd en het frame is flexibel om trillingen op te vangen. De step is lekker hoog, heeft spatbordjes en misschien zelfs een bagagedrager. Hij is vaak opklapbaar om overal mee naar toe te nemen.

Een stuntstep is compact en robuust uitgevoerd. De wielen moeten heel sterk zijn en daarom zijn ze kleiner. Het stuur is extreem sterk omdat deze de meeste klappen krijgt. Het stuur is lager om de step makkelijk op te trekken en in de lucht te draaien. De stuntstep heeft een deck dat uit 1 stuk bestaat. Niet inklapbaar en niet in elkaar geschroefd. De gewichtsverdeling is zo dat het deck stabiel en snel in de rondte kan draaien. De step moet ook licht zijn om extreme trucjes te kunnen uitvoeren. Het loopvlak van de wieltjes is van een extra sterke compound om niet te scheuren bij zijwaartse druk. Kortom het is een krachtpatser.

Je kunt wel gewoon steppen op straat en door de buurt met een stuntstep, zeker wanneer je 120mm wielen hebt. Je kunt echter niet veilig stunten met een gewone step. Daar is hij niet op gebouwd.