Wat is een goede stuntstep?

Is elke stuntstep een goede stuntstep

Nee, niet elke stuntstep is een goede stuntstep. Wij komen stuntsteppen tegen die eigenlijk geen stuntstep zouden mogen heten. Ze zijn zo slecht ontworpen en gemaakt, van dun materiaal. Met zo’n step kun je zeggen dat je een stuntstep hebt, maar er niet mee doen alsof je een stuntstep hebt.

Voor een leek is het moeilijk te bepalen of een stuntstep een goed is. Voor ons is het soms al lastig om dat te bepalen. Je kunt niet in het materiaal kijken. Wel zijn er natuurlijk bekende merken van stuntsteppen en zij maken verantwoordelijks stuntsteppen, gebaseerd om kennis en vaardigheid. Ik zou daarom kiezen voor een bekend merk en geen raar onbekend Chinees merk.

Een stuntstep is nooit inklapbaar! dat maakt hem veel te zwak en kwetsbaar. Een goede stuntstep heeft een compressie headset, een kokerprofiel deck en het liefst 110mm aluminium core wielen. Toch is het verstandig om bij een specialist te reden te gaan. De streetsurfshop heeft veel ervaring en een goede stuntstep hoeft niet veel te kosten. Er zijn stuntsteppen van 60 euro die beter zijn dan andere steppen van 120 euro. Prijs zegt niet alles.