District stuntsteppen

De geschiedenis van de District Stuntstep

In 2007 begon District, nu onderdeel van de FSP Group, in de geest van Marcel Oosterveen en een paar rijders, nadat ze Eagle Wielen hadden gesticht(ook een deel van het FSP Group). District zou een professionele productie bedrijf worden in de ontwikkeling van onderdelen voor steppen, want er waren geen bestaande producten in de wereld voor deze sport in de wereld, naast de speelgoed opvouwbare steppen met kunststof wielen.

De FSP Group werd op dat moment gerund door 3 personen: Anoeska, Henk en Marcel Oosterveen en begon in 1993 als een productiebedrijf in wielen en Rollerski

Rijders als Hep Greg, Fernando Jong en Rory Coe en ook enkele van de eerste distributeurs begonnen samen met de FSP Group te praten over het maken van de onderdelen voor stuntsteppen zoals we die nu allemaal kennen.

De project naam voor District op dat moment was nog Descent (door Hep Greg bedacht). The Descent project werd opzij gezet begin 2008, toen we werden gevraagd om stuntsteponderdelen voor andere merken te ontwikkelen. Tijdens de eerste jaren werden we benaderd door een heleboel mensen en merken die wilde meeliften op onze productlijn. We werken nog steeds met een aantal van deze mensen / bedrijven, maar we hebben altijd geprobeerd om bij onze oorspronkelijke visie te blijven: het creëren van de beste producten voor stuntsteppen. Dat is de reden waarom we het Descent project opnieuw oppakten midden 2008, maar vanaf dat moment zou het District genoemd worden.

Anders dan de meeste merken die tegenwoordig in deze sport stapten, de FSP Group produceert bijna al hun producten in eigen beheer. We zijn niet een bedrijf dat wordt gefinancierd door investeerders en / of banken die alleen kijken naar hun winst percentages aan het einde van het jaar. We verkopen geen vooraf ontworpen producten, gekocht bij een goedkope fabriek, alleen maar omdat er een markt beschikbaar voor is.

District is geen winst gedreven firma, District is het echte werk. Elk onderdeel dat we creëren komt uit de feedback van onze rijders wereldwijd en is gericht op het verbeteren van de sport.

Een District stuntstep is geen instapper qua prijs, maar is zijn geld zeker waard.